+385 1 2013 007

NA KOJI NAČIN AGENCIJE USPIJEVAJU PRODATI I IZNAJMITI NEKRETNINE

Postoje „tajne“ koje agente za nekretnine čine uspješnima u svom poslu, a agencija DOM EKSPERT d.o.o. donosi neke od njih:

Poznavanje tržišta i cijena nekretnina
Agencije za nekretnine dobro su upoznate sa lokalnim tržištem nekretnina, stoga znaju kakve se nekretnine traže ili prodaju u određenom mjestu, ali mogu i procijeniti njihovu vrijednost.
Agenti za nekretnine upoznati su s cijenama i njihovim kretanjem, stoga mogu odrediti i realnu vrijednost nekretnine koju Vi prodajete. Naime, pri prodaji nekretnina izrazito je bitno odrediti realnu cijenu jer o njoj ovisi i vrijeme potrebno da se nekretnina proda.

Agencije znaju gdje pronaći kupce
Nekretnine za prodaju potrebno je predstaviti na odgovarajući način kako bi kupcima bile što uočljivije. Agencije za nekretnine znaju na koji način napraviti kvalitetan oglas za nekretnine, te ga nakon toga objaviti na pravim mjestima kako bi ga mogao vidjeti što veći broj potencijalnih kupaca.
Kupnja kao i prodaja nekretnine ponekad može biti jednako zahtjevan posao. Mnogi kupci stoga nerijetko angažiraju stručnjake koji će im pomoći u potrazi za idealnom nekretninom. Agencije za nekretnine tako ponekad imaju i bazu kupaca, među kojima se možda skriva upravo onaj koji traži nekretninu poput one koju Vi prodajete. Kada su kupci nadohvat ruke nekretnina se vrlo lako može prodati.

Profesionalno pregovaranje s kupcima
Nije rijedak slučaj da upravo sami prodavatelji nehotice, neprofesionalnim pristupom i nametljivošću, uspiju otjerati kupce koji pokazuju interes za nekim stanom ili kućom za prodaju. Agenti za nekretnine stručnjaci su u prodaji nekretnina i pregovaranju s kupcima, te posao predstavljanja i pokazivanja nekretnine odrađuju stručno i profesionalno.

Stručno savjetovanje i trikovi za bržu prodaju
Postoje mali trikovi kojima vlasnici mogu podići cijene nekretnina, ali i učiniti da se ona što prije proda. Agenti agencije za nekretnine DOM EKSPERT d.o.o. prodavateljima mogu ukazati na moguće probleme i nedostatke koje kupci primjećuju, te savjetovati vlasnike kako da pripreme nekretninu za prodaju.

Znanje, iskustvo, profesionalni pristup, poznavanje tržišta nekretnina i njihovih cijena samo su neki od faktora koji agente čine stručnjacima u svom poslu, a upravo je zbog svega navedenog veća mogućnost da će nekretninu brže i lakše prodati agent za nekretnine nego sam vlasnik nekretnine.