+385 1 2013 007

Broj pregledavanja: 601

Atraktivni ribnjaci i oranice u Rasinji, 650000 m²

ID: 373-1

Poljoprivredno zemljište, prodaja


 

840.000,00 € 6.206.827,20 kn

Grad:Rasinja

Šira lokacija:Rasinja

Cijena/m²:1,29 €

Površina:650.000,00 m²

Provizija agencije:2% + PDV


Ribnjaci u mjestu Rasinja, desetak kilometara zapadno od Koprivnice. Priroda je sama stvorila idealne uvjete za uzgoj i preradu ribe. Naknadno je stvorena i ideja proširenja na razvoj turističkih i rekreativnih sadržaja vezanih uz ribolov ali i motokros utrke.

Rasinja je mjesto koje nije poznato iako ima vrlo zanimljivu prošlost koja se može probuditi i učiniti ovaj kraj još atraktivnijim. Osim dvorca banske obitelji Inkey i župne crkve Sv. Križa, ovdje se još mogu naći blijedi ostaci starog grada Rasinja te tragovi templarskog grada Opoja na obližnjem brežuljku Budim.

Gospodarsko imanje sa velikim gospodarskim i turističkim potencijalom, a koje je predmet prodaje prostire se na 65 hektara i sastoji se od: 1. Devet ribnjaka 2. Oranice 3. Ugostiteljskog objekta „Dvije ribe“ koje momentalno nije u radu, ali postoji ideja za njegovom rekonstrukcijom i dogradnjom novog dijela 4. Gospodarska cjelina koja se sastoji od gospodarskih zgrada koje nisu trenutno u pogonu 5. Rekreacijske površine s potencijalom za rekreativne sadržaje - motocross 6. Sportsko rekreacijske površine za rekreacijski ribolov i natjecanja 7. Bazeni 8. Licencirano nogometno igralište

Ribnjaci su prvenstveno predviđeni za komercijalni uzgoj ribe na ukupno 23 hektara samih ribnjaka koji se navodnjavaju iz obližnjeg akumulacijskog jezera veličine 35 hektara.

Za komercijalni uzgoj ribe postoje sve potrebne dozvole za akvakulturu (uzgoj ribe) i državne koncesije za ribolovno pravo i gospodarenje jezerom. U gospodarskom dvorištu sagrađena je poslovna zgrada s hladnjačom, tj. sve potrebno za preradu uzgojene ribe.

Za sportski ribolov dobiveno je ribolovno pravo na akumulacijskom jezeru te je napravljena gospodarska osnova koja je uvjet za dobivanje dozvole za sportski ribolov.

Na jezeru su svakodnevni gosti ribiči kako iz Hrvatske, tako i iz susjednih zemalja. Često je odredište ljubitelja sporta i adrenalina budući da je tu smještena staza za motocross, quad vožnju i biciklistička staza, koja se prostire uz samu obalu akumulacijskog jezera.

Lokacija je dobro prometno povezana, nalazi se neposredno uz državnu cestu na relaciji Koprivnica-Varaždin te 15-ak km od spoja autoceste Budimpešta-izlaz Ludbreg.

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna